Yö kätkee suojaansa, sivu 64

Sivu 65 / 176

15.12.2015

Tuo majavajakso meni hienosti, joistakin kohdista olen aika pahuksen ylpeä. Ensimmäinen pakollinen Ruutu/Nonstop -sarjakuvaviittauskin tuli siinä hoidettua, eli ruutu, jossa yksi majava elvistelee sulan kanssa on kopioitu ensimmäisestä Yakari-seikkailusta, jossa nimihenkilö on juuri saanut sulan Suurelta Kotkalta.

Vaikka YKS:stä tulee varmaankin yli 200-sivuinen eepos, en aio viitata siinä kuin kahteen sarjakuvaan. Populaarikulttuuriviittauksia saa olla sarjakuvissa, mutta harvakseltaan. Ne eivät saa viedä koko ajan huomiota itse tarinoista. Yakari-viittauksen jo piirsin, toinen sarjisviittaus tulee vasta ihan lopussa, viimeisellä tai toiseksi viimeisellä sivulla.

Kiljos-lokin hyökkays sivuilla 63-64 on ex tempore keksitty idea. Ajattelin ensin, että eläinten kalastus sujuisi ilman kummempia välikohtauksia, mutta tuumin sitten, että tarina tarvitsee hiukan pippuriakin. Tähän lokkikonfliktiin palaan vielä myöhemmin, joskin lyhyesti.

Kettu-uroksen – siis Kieriinan poikaystävän – nimi jäi vahingossa laittamatta mukaan sarjaan. Se on Rituke. Olisin voinut pistää sen mukaan Kieriinan repliikkiin sivulla 64 (“Takaisin rantaan, Rituke”), mutta se olisi kuulostanut käskevältä, ja Kieriina ei ole käskevää tyyppiä. Halusin korostaa parisuhteen osapuolten tasavertaisuutta.

Tuo majavajakso on hieno, mutta sekään ei vedä vertoja kaikelle sille, mitä on tulossa…

Leave a Reply