Yö kätkee suojaansa, sivu 36

Sivu 37 / 176

17.3.2015

Harmittaa etten ole osannut tehdä Yö kätkee suojaansa -sarjiksesta graafisesti yhtä näyttävää kuin Ruutihampaista. Tuntuu, että vaikka kuinka puunaisin sivuja väritysvaiheessa, ei hommasta tule sen paremman näköistä. Niinpä joudun päästämään ne käsistäni siinä vaiheessa, kun jokin vielä sanoo minulle, että jälkeä kannattaisi hioa vielä tuosta.

Jokainen sarjissivu on minulle pieni voitto tässä vaiheessa. YKS:ssä alan vihdoinkin päästä metsänhenkien kokoontumiskohtauksen loppuun. Seuraavan sivun yritän saada päätetyksi ruutuun, jossa Uuvakka ja Geiron lentävät takaisin kohti kotimetsiään. Metsänhenkien kokoontuminen on ollut yksi sellainen puoliksi improvisoitu kohtaus. Tiesin ennalta kaiken, mitä kokoontumisessa puhuttaisiin, mutta yksikään sivu tai kuva ei ollut tarkkana mielessäni. Piti luoda kaikki kuvat ja repliikit luonnosteluvaiheessa. Hauskaa on ollut käyttää kaikkia mahdollisia graafisia kikkoja, jotta kokoontumiskohtaus olisi jotain muuta kuin monta sivua puhuvia päitä. Vastaavasti taas Ruutihampaiden 18. sivu on esimerkki sivusta, josta minulla oli täydellisen tarkka visio, eikä minun tarvinnut kuin jäljentää se mitä näin pääni sisällä. Samoin Puuhiilenvartijoiden 18. sivu, jota olen nyt luonnostelemassa, on tällainen tarkka päänsisäinen visio joka on näin ollen helppo luonnostella.

Olen aiemmin kertonut siitä yhdestä Kvaakin jäsenestä, joka luopui sarjiskokoelmastaan rahapulassa, ja jolta elokuussa ostin vieraskielisiä Blueberryjä sekä Moebius-DVD:n. No, ostin häneltä myös kiinalaisia sivellintusseja, merkkiä ThinLINE. Näitä olen suurella innolla käyttänyt Ruutihampaissa ja hiukan myös YKS:ssä. Sivellinjälki ja värit ovat saaneet sarjakuvitteluni pompahtamaan parikin tasoa ylöspäin. Ruutihampaat näyttää mielestäni jo paikoitellen ammattimaisesti tehdyltä sarjakuvalta.

Ikävää taas on se, että ostin siltä Kvaakilaiselta niin paljon kaikkea – myös turhuuksia – ja syydin hänelle niin paljon rahaa. Tämä on osasyy tämänhetkiseen taloudelliseen kurimukseeni. No, en mahtanut mitään, kun hän oli niin kova kauppamies.

Leave a Reply