Yö kätkee suojaansa, sivu 172

Sivu 173 / 176

26.7.2021

Viimeinen lomaviikko.

YKS, sivu 172. Loppuselvittelyt alkavat. Tämän sivun väritys vei neljä tuntia. Käytän Photoshopin Color Range -valikkoa, josta valitsen Shadows-toiminnon. Se valitsee mustat tussiviivat. Sitten käännän valinnan (Inverse) ja alan värittää liikuttelemalla hiirtä ja pitämällä vasenta hiirennappia pohjassa. Ei haittaa, jos menee viivan yli. Kun alue on väritetty valmiiksi, poistan sen valinnasta ja alan värittää jo väritetyn alueen ympäriltä. Aina välillä keksin siinä värittäessäni joitain pikku jippoja, värityskikkailuja, tai muuten vain väritykseen liittyviä yksityiskohtia, ja toteutan ne samantien. Niin kuin tässä esimerkiksi ensimmäisen ruudun ruohossa tummempi vihreä keskittyy vasempaan laitaan ja oikeaan alakulmaan. Viimeisen ruudun kaarimaisesta pilvimuodostelmasta pidän myös.

Minulla ei ole mitään vaikeuksia katsoa leffaa ja luonnostella / tussata sarjakuvasivua samaan aikaan, mutta elokuvien katselu on pakko keskeyttää värittämisen ajaksi. Photoshop vaatii koko näytön pinta-alan jotta sen käyttö olisi miellyttävää. VLC Media Player jäisi sinne taakse toistamaan elokuvaa. Kuulisin ääniraidan, mutten näkisi kuvaa.

Suunnittelin loput neljä sivua: ruutujako ja repliikit ovat paperilla. Sain loppuselvittelyt venytetyiksi tuohon mittaan ilman kovin kummoisia voimakeinoja. Jos lopettaisin sarjakuvan sivulle 175, loppu voisi tuntua vähän kiireiseltä, turhan pakatulta.

Leave a Reply