Palovamma

15.6.2014

Kesäkuun haasteen aiheena on “Palovamma”. Luotin taas kerran kykyyni saada helposti ideoita rappuja siivotessani, eikä tarvinnut pettyä. Keksin idean heti maanantaiaamuna. Tein äsken pikaluonnoksen. Näppärä idea mielestäni, vaikka yhdisteleekin Elät vain kahdesti -Bondia ja Schwarzenegger-pätkää “True Lies” (jälkimmäistä en ole edes nähnyt). Haasteena tulee olemaan realistinen piirtäminen. Sellaista en ole koskaan tehnyt. Tutkiskelen erinäisiä realistisesti piirrettyjä ranskalaisia sarjakuvia, agentti- ja poliisisarjiksia, draamasarjiksia ja sen sellaisia (latasin Pirate Bay -torrenteista älyttömät määrät BD:tä). Saa nähdä paljonko näistä heruu referenssiapua.

19.6.2014

Palovammasarjikseni on nyt valmis ja Kvaakissa. Enpä tiedä… en pystynyt saamaan aikaiseksi niin realistista jälkeä kuin olisin halunnut. Ykkösruudun lattialaattoja lukuunottamatta en myöskään kikkaillut värityksessä, vaan tein niin tylsää jälkeä kuin mahdollista. Siitä seurasi, etten saa lopputuloksesta samaa taiteellista tyydytystä kuin lastenlaulusarjiksesta. Jos jotain positiivista, niin ensi kertaa elämässäni nöyrryin ja käytin apuviivoja tekstaamisessa. Niin paljon oli kunnianhimoa. Saipahan tekstausjälkeni sen viimeisen ammattimaisen silauksen.

Referenssiä sain tai koetin hakea seuraavien sarjakuva-albumien skannauksista:

Morvan – Parel – Color Twins: 7 secondes 1: Venise
Queireix – Arnoux: Ava Dream 1: Infiltration
Corbeyran – Rollin: Back World – Niveau 1
Varanda – Ange – Patrikian: Bloodline 3: Passé recomposé
Vrancken – Desberg: I.R.$. 1: La voie fiscale
Yann – Herval: Tiffany 2: Célestine T 1867 (tästä taisin löytää ihonvärin, jota olen siitä lähtien käyttänyt värisarjakuvissani)
Tibet – A.P. Duchateau: Ric Hochet 65: Panique sur le web (sivulla 36 näkyy pahoin palaneen uhrin käsi – tästä sain hyvän palovammatekstuurin)

2.7.2014

Voi nenäerite. Menin sitten voittamaan Kvaakin kesäkuun sarjishaasteen. En minä ole osallistunut noihin haasteisiin voitto mielessä, halusin vain saada väritysharjoitusta. Ikinä en ole voittanut mitään kilpailuissa tai arpajaisissa, ja luotin siihen ettei näin käy jatkossakaan. Laitoin heti uuden haasteen ilmoille – onneksi olin miettinyt aiheen valmiiksi jo huhtikuussa, kaiken varalta. Tietysti olen tahkonnut läpi kaikki Kvaakin aiemmat sarjishaasteet ja varmistanut, ettei aihetta ole aiemmin käytetty.

Täytyyhän minun silti saada se kuukauden pakollinen väritysharjoitus. En voi osallistua itse antamaani haasteeseen, joten toteutan sen sijaan yhden toukokuussa saamani idean. Siitä tulee kaksisivuinen työ, ja se tulee tarjoamaan jälleen jotain aivan uutta minulta. Elokuussa 2011 sarjishaasteen aiheena oli “Kielletty rakkaus”, tämä idea olisi sopinut mainiosti siihen. Siitä tulee sitten sarjikselle nimikin.

Leave a Reply