Mutatoitunut metsä, sivu 52

Sivu 53 / 68

30.11.2013

Mutatoituneessa metsässä alkaa nyt näyttää siltä, että Jupunius on saanut uuden “oikean käpälän” perheelliseksi ruvenneen Skitterin tilalle – kun katselen Jupuniuksen ja Kriituksen entisestään syvenevää ystävyyssuhdetta. Oiva merkki onnistuneesta sarjakuvaluomuksesta on, että se alkaa elää omaa elämäänsä ja yllättää tekijänsä. En suunnitellut tällaisia asioita, ne vain tapahtuvat itsestään sitä mukaa kun tarinaa pukkaa. Mitä hahmoille ja heidän välisilleen suhteille tapahtuu tulevaisuudessa, tarinoiden 4-7 myötä, siis ennalta suunnittelemieni tapahtumien lisäksi, sen näyttää aika.

Gineitumlaisista riittäisi kerrottavaa vielä paljonkin lisää, mutta paljonko tulen kertomaan? Naavametsäläiset on kuitenkin eläinsarjakuva, en haluaisi nostaa alieneita liiaksi framille.

Loppunäytös kaikkine yllätyksineen tulee kattamaan sivut 59-62. Aion piirtää ne niin hyvin kuin suinkin osaan. Mestarillinen loppu vaatii mestarillisen käsittelyn.

52. sivu on lojunut työpöydälläni viimeistä ruutua vaille valmiina koko tämän viikon. Nyt sain viimeinkin tuon metsäpaloruudun piirretyksi.

Leave a Reply