Mutatoitunut metsä, sivu 38

Sivu 39 / 68

24.10.2013

Kesti neljä päivää saada tämä sivu tehdyksi eikä sekään ole niitä onnistuneimpia. Inhoan kaupunkien ja katujen piirtämistä. En osaa.

Mutatoituneesta metsästä tulee 62-sivuinen. Se on nyt selvää. Ei riitä kahdeksankaan lisäsivua, vaan tarina vaatii niitä jopa 16. Tästä tulee pisin valmistunut sarjakuvani (14. Olavi, etsivä -albumi Fantastinen Britannia on 101-sivuinen, mutta se jäi luonnos- ja sivusuunnitteluasteelle).

Naavametsäläiset-sarjakuvassa suurin ylpeydenaiheeni on eläinten nimet. Minusta on typerää, kun sarjakuvissa eläimillä on ihmisten nimet, jopa niissä sarjiksissa joissa ei ihmisiä edes esiinny. Mielikuvituksen puutetta tekijöiden taholta. Minä halusin omaperäiset nimet eläinhahmoilleni. Seuraavassa joitakin esimerkkejä eri konsteista, joilla nimiä loin:

Kriitus (kettu). Muodostin Titus-nimestä. Se miksi nimi Titus assosioituu mielessäni kettuun, saa selityksen tällä Wikipedia-sivulla. Olin 1988-1995 Commodore 64 -tietokoneen ahkera käyttäjä eli pelailija, ja se samoin kuin Mikrobitti-lehdet ja sen sisarjulkaisut C=lehti ja Pelit-vuosikirjat ovat yhä tallella. Olen siis jonkinlainen entinen tietokonepelinörtti. Crazy Cars on ainoa Titus Softwaren peli jonka omistan.
Visenna (naaraskettu). Tulee englanninkielisestä sanasta vixen.
Luupuri (susi). Canis lupus. Ilmeistä, eikö?
Ksyyla (ilves). Lynx lynx. Otin kirjaimet x, y ja l ja muodostin niistä jotain.
Kviila (kotka). Aquila.
Uuvakka (pöllö). Ruotsinkielen sanasta uv.
Kapsetti (tikka). Ruotsinkielen sanasta hackspett.
Komarvi (hirvi). “Komea sarvi”.
Vurieena (naarassusi). VURR!
Nyketti (lepakko). Sanasta nykto-.

Jotkut keksimäni nimet vain kuulostivat tietyiltä eläinlajeilta. Skitteri ja Tikura (oravia), Snuupperi (kärppä), Skvinkkeri ja Viksi (hiiriä), Korenni, Gruuma, Ormus ja Kuntero (karhuja), Helkkima (hirvi), Tsiivi, Virppi, Niuveri, Tiupio ja Iiveri (lintuja).

En minä kaikkia tässä luettele. Yhden hylkäämäni nimen voin vielä tässä tunnustaa. Saukolle ajattelin nimeksi Kvaisslup. Ymmärtääkseni saukot tykkäävät liukua rinnettä alas veteen, joten keksin onomatopoettisen nimen tähän hupiin liittyen. Kuulosti niin typerältä, että Sliippuri saa kelvata paremmin.

Tärkein sarjakuvaviittaukseni MM:ssä on kuningas Khenatonin nimi ja hänen käyttämänsä kypärä. NonStoppia ahkerasti lukeneet ehkä keksivät mikä sarjakuva on kyseessä.

Ja jep, Khenaton viittaa myös Ekhnatoniin. Toisen faaraonimen, Ramsesin, kirjaimet löytyvät Khenatonin Damasser-isän nimestä.

Leave a Reply