Lastenlaulu, jota olen aina inhonnut

3.5.2014

Parhaillaan teen rennon verkkaiseen tahtiin Kvaakin toukokuun sarjishaastetta. Haasteen aihe on nyt “Lastenlaulu, jota olen aina inhonnut”. Erikoinen ja haastava aihe, mutta minähän keksin idean melkein heti. En ole koskaan inhonnut yhtään lastenlaulua varsinaisesti, mutta pari aika rasittavaa tuli mieleen, ja toisesta sain välittömästi inspiraation yhden sivun sarjaan. Tussaan sitä nyt jo.

4.5.2014

Siellä on jo! Onpahan huima parannus Mars-sarjakuvaan verrattuna. Eniten olen ylpeä ykkösruudun pilvistä (katsoin pilvivalokuvasta mallia ja sitten vain rupesin vetelemään) sekä kakkosruudun autosta (kaarapornoa). Kiva kun on oma leluautokokoelma, siinä on parasta mahdollista referenssiä. Mallina minulla oli Renault Scenic, mutta modifioin sitä pidentämällä takaosaa. Auton kauhistunut ilme oli ihan sen tussaamisen aikana syntynyt älynväläys – äkkiä vain korjasin tussiviivaa ja siitä jatkoin eteenpäin samaan malliin viimeiseen ruutuun asti. Photarilla sitten poistin virheviivat.

Pahus, yhdestä ruudusta unohtui auton sivupeilit. Olkoon tuossa noin, pitää lisätä ne ennen kuin laitan työn kotisivuilleni.

15.6.2014

Toukokuun sarjakuvahaasteesta tuli negatiivista palautetta Photoshopmaisuudesta. Mutta kun tuo edustaa juuri sitä jälkeä jota haluan vastedeskin saada aikaiseksi. Tuo juuri on se minun tyylini. Juuri noin haluan Naavametsäläisetkin värittää. Tunsin aikamoista epätietoisuutta ja neuvottomuutta tuon palautteen takia. Pitääkö vain tylsästi läntätä yhtä väriä jokaista värialuetta kohti ja jättää tekstuurikikkailut ja muut pyrkimykset realismiin?

Leave a Reply