Site icon Aaltotie

Mutatoitunut metsä, sivu 18

Sivu 19 / 68

2.9.2013

Eilen yömyöhään 18. sivu Mutatoituneesta metsästä. Siitä tuli taas yksi minun “WTF-sivuistani”. Itsekin pikkuisen miettien taipumustani överiksi vetämiseen sorruin taas kerran ihan ihmeellisiin uusiin kokeiluihin. Kahden ensimmäisen ruudun koristeelliset kehykset ovat itseasiassa minun omat luonnosviivani karrikoituina ja liioiteltuina. Ensimmäinen ruutu on normaalista tyylistäni poikkeavaa pelkistettyä, dramaattista mustavalkografiikkaa. Vinoja ruutuja en ole kai ennen sarjakuviini piirtänyt.

Tuota sivua tehdessäni olin epävarma siitä, tuleeko tästä sittenkään mitään vai sorrunko epäonnistuneisiin kokeiluihin joiden takia sivu on piirrettävä alusta asti uusiksi. Turha pelko, minun silmääni lopputulos näyttää mahtavalta. Ehkä olen sokea omille virheilleni… Pitäisikö minun palkata assistentti hillitsemään ylilyöntejäni?

Epätavallista sekin, että kun yleensä väritän mustat pinnat vasta tietokoneella, niin nyt tussasin ne 0.5 tussikynällä, kärsivällisyyden loppumatta. Tosin skannauksia kuvankäsittelyohjelmalla yhdistellessäni huomasin, että mustat pinnat jäivät epätasaisiksi ja liian vaaleiksi senkin jälkeen, kun olin säätänyt kontrastin +30:een ja tummuuden -30:een. Oli maalattava ne paint bucketilla mustemmiksi. Samalla tummui osa ääriviivoistakin entisestään, mutta se ei minua haitannut. Näyttääpähän lopputulos entistäkin väkevämmältä.

Exit mobile version