Miljonäärikulkuri, sivu 46

20.2.2012

En tee käsikirjoituksia sarjakuviini, vaan kehittelen tarinan valmiiksi päässäni ja alan sitten piirtää. Sitten tarkennan juttua päässäni sitä mukaa kun piirrän. Paitsi tämä tarina minun oli melko lailla muokattava uusiksi sivu tai pari kerrallaan piirtämisvaiheessa. Alkuperäinen, 1991-1992 piirtämäni versio “Miljonäärikulkurista” oli aika surkea eikä toiminut kuin hetkittäin. En koskaan tiennyt miten tätä tarinaa parantelen parin sivun kuluttua, joten yllätin itseni koko ajan. Hauskaa on ollut. Nämä neljä viimeistä sivua minun oli keksittävä kokonaan uudestaan, kun alkuperäinen loppuratkaisu oli vähän typerä.

Tämän sivun ensimmäinen repliikki oli luonnosvaiheessa “Minun oli valehdeltava, että tämä katuelämä olisi vain väliaikaisratkaisu. Mutta ei siitä tullutkaan valhetta.” Se sai kuitenkin häipyä, kun keksin paremman.

Velillä on sama elämäntarina kuin minulla, ainakin suurelta osin. Alkuperäisen version lopussa hän selosti koko siihenastisen elämänsä Marialle ja baarinpitäjälle. Oma elämäntarinani vahvasti liioiteltuna. Tässä lopullisessa versiossa jätin Velin menneisyyden muutaman viittauksen varaan. Avioero, isän kuolema, etääntyminen äidistä ja isäpuolesta ym. mainitaan, mutta näitä asioita ei käsitellä syvemmin. En vain oikein halunnut…

Leave a Reply