Miljonäärikulkuri, sivu 13

Sivu 14 / 46

26.1.2012

MMMmmm… Tätä sivua piirtäessäni minulla oli hauskaa. Metkaa piirtää alkuperäisessä lyijykynäversiossa olleet hahmot uudestaan paremmin ja keksiä lukuisten tekijänoikeussuojattujen hahmojen tilalle muita hahmoja. Lopputuloksesta tuli palkitseva.

Kriitus-kettua oli myös kiva piirtää. Söpö, pörröinen eläinhahmo. Kriitus on siis Anton Pääkkösen naamiaisasu, ja varsinaisesti tämä kettu tulee esiintymään pääosassa ensimmäisessä Naavametsäläiset-albumissa. Halusin kokeilla, miltä tämän ehkä vielä vähän vaiheessa olevan hahmon piirtäminen tuntuu. Nyt kun huomasin, että tykkäsin Kriituksen piirtämisestä ja tykkään katsella häntä, niin tiedän, että hahmo on valmis varsinaiseen koitokseensa.

Anton Pääkkönen on toistaiseksi ainoa homoseksuaali hahmo sarjakuva-tuotannossani. Eipä tullut kyllä mitenkään korostettua tätä seikkaa, hädin tuskin sitä edes huomaa. Mutta tämä oli ajatuksena kuitenkin.

Tylsänä triviana kerron vielä, että isossa ruudussa näkyy seinällä sama Alvar Gullichsenin Bonk-taulu, joka roikkui yläasteen eli Hagelstamska högstadietin yhden käytävän seinällä. Koulu omisti muutaman Bonk-taulun, ja yksi käytävä oli koristeltu niillä. Istuin jollain välitunnilla penkillä yhden taulun edessä ja piirsin sen mallista paperille. Sitten piirsin taulun Miljonäärikulkurin ensimmäiseen versioon, ja se sai pysyä paikallaan vielä vuonna 2012.

Leave a Reply