Aaltotien keikarit 373

Se, että postaan kotisivuilleni 1992-1993 piirtämiäni Aaltotien keikarit -strippejä, aiheuttaa minulle päänvaivaa. Mietin vuonna 1993, että voisin piristää sarjaani heittämällä väliin juonijatkumoita joistakin ihan älyvapaista ideoista. Irrottelisin jatkotarinoilla, monen stripin jatkumoilla, joissa ei ole paljon järkeä, mutta kylläkin menoa, meininkiä ja hupia. Kolme juonijatkumoa erottuu selvästi: Anjan ja Topin juhannusreissu, Taunon luokan painajaismainen luokkaretki matkustajakotiin, jonka omistaja on tyranni, sekä juoni joka kattaa stripit 402-412 eli viimeiset vuonna 1993 piirtämäni stripit. Olin suunnitellut paperille Aaltotien kaikki 22 taloa asukkaineen, ja jokaiselle perheelle olin keksinyt ominaispiirteitä joista ajattelin repiä huumoria aina välillä. Tuo strippien 402-412 kertoma tarina esitteli hiukan Aaltotien muita asukkaita, he kun esiintyivät siinä.

Vuonna 1993 pidin noita kolmea tarinaa hauskoina, mutta vuosien myötä asenteeni niitä kohtaan on muuttunut kielteiseksi. Ne menevät kaikki pahasti överiksi, niissä ei ole paljon tolkkua, ne eivät ole uskottavia, mutta ne eivät myöskään ole kovin hauskoja. Tarinat eivät toimi. Siitä huolimatta ajattelin ensin postata ne kotisivuilleni, mutta nyt itsesensuuri on iskenyt pahasti. En haluakaan niitä nettiin. Nolaisin itseni jos julkaisisin noita strippejä netissä. Paitsi Topin ja Anjan juhannusvietto kelpaa juuri ja juuri julkaistavaksi, mutta lyhennettynä. Karsin muutaman stripin pois, sellaisen stripin joka ei ole hirveän oleellinen tarinan etenemisen / kerronnan kannalta. Enkä julkaise loppujakaan strippejä mielelläni. Strippi numero 373 on nyt netissä. Juhannustarina alkaa siitä. Tulen kyllä postaamaan seuraavat stripit pitkin hampain.

Leave a Reply

%d bloggers like this: